kairos Amarinthos

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Στο ΕΣΠΑ αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός στην Ερέτρια

Με απόφαση του ΥΠΕΚΑ στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην Ερέτρια (Εύβοια). Η απόφαση αυτή εντάσσει το συγκεκριμένο έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη».
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8.505.466,63 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 38 μήνες. Ουσιαστικά με αυτό το έργο η περιοχή της Ερέτριας θα αποκτήσει το δικό της βιολογικό καθαρισμό.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Αντικείμενο της πράξης είναι η οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των λυμάτων του οικισμού Ερέτριας του Δήμου Ερέτριας. Ειδικότερα, με την προτεινόμενη προς χρηματοδότηση πράξη θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων του εν λόγω οικισμού. Η πράξη προτείνεται να υλοποιηθεί σε πέντε υποέργα ως εξής:
Υποέργο 1
Το αντικείμενο του Υποέργου 1 περιλαμβάνει την εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών για τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των λυμάτων του οικισμού Ερέτριας του Δήμου Ερέτριας.
Υποέργο 2
Το αντικείμενο του Υποέργου 2 περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων συλλογής των λυμάτων του οικισμού Ερέτριας, καθώς και του εξωτερικού δικτύου μεταφοράς των λυμάτων μέχρι τη θέση της ΕΕΛ.
Υποέργο 3
Το αντικείμενο της πράξης του Υποέργου 3 περιλαμβάνει την κατασκευή νέας ΕΕΛ, η οποία πρόκειται να εξυπηρετήσει σε πρώτη φάση (20ετία) τις ανάγκες του οικισμού Ερέτριας. Σημειώνεται ότι στο γήπεδο της ΕΕΛ προβλέπεται μελλοντικά επέκταση της ΕΕΛ ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες 40ετίας του εξυπηρετούμενου οικισμού.
Υποέργο 4
Το αντικείμενο του Υποέργου 4 της πράξης περιλαμβάνει την αγορά του οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, όπου θα οδηγούνται τα λύματα του οικισμού Ερέτριας. Η ΕΕΛ προτείνεται να κατασκευαστεί σε κατάλληλη θέση απομονωμένη από οικισμούς. Ενδεικτικά η απόστασή της από τους οικισμούς Καλλιθέας και Άνω Βαθειάς είναι περίπου 1.150m και 1.000m, αντίστοιχα. Η συνολική του έκταση είναι περίπου 11,5 στρέμματα.
 

Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου